Termeni si conditii de utilizare

Aceasta pagina, desi abunda de continut cu caracter juridic, trebuie avuta in vedere atunci cand cumparam ceva online. Continutul este guvernat de dreptul roman si european in materie si este de fapt contractul intre parti, profesionist si neprofesionist, asa cum sunt ei numiti in lege, adica contractul intre noi si cumparatorul/utilizatorul public. Am incercat sa-l scriem cat se poate de usor, aerisit si simplu de lecturat, astfel incat sa nu devina frustrant sa-l parcurgi.

1. Preambul

Site-ul Catbox.ro este detinut si administrat de societatea Kronia City SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 34732558, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/8128/2015, cu capital social 210 lei si cu sediul in str. Turda, nr. 98, bl. 29 a, sc2, ap 5, et 1, tronson 2, sector 1, Bucuresti, Romania. tel.: +40773.983.451 E-mail: [email protected]. Navigarea pe site-ul Catbox.ro urmata de o comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice client sau utilizator. Catbox.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. In caz de divergenta sau neintelegeri intre Catbox.ro si client, se vor aplica termenii si conditiile valabile la momentul comenzii.

2. Definitii si termeni

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul Catbox.ro. Poate fi orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani.

Client / Cumparator - persoana fizica / persoana juridica care efectueaza o comanda. Poate fi orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani.

Produse si servicii - orice produs sau serviciu mentionat in comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre vanzator, clientului.

Comanda - un set de comunicari electronice care intervin ca forma de comunicare intre vanzator si client, prin care clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite produse si servicii si de a face plata acestora.

Contract - o comanda confirmata de catre vanzator, prin care vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze produsele si serviciile iar clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor produse si servicii.

Vanzator - societatea Kronia City S.R.L

Curier - orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid, contractata de vanzator in scopul livrarii produselor catre client.

3. Documente contractuale

Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale. Notificarea primita de catre cumparator pe site si pe e-mail, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Acceptarea comenzii se va face doar dupa confirmarea telefonica a comenzii, la numarul de telefon indicat de cumparator in comanda. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.

4. Politica de vanzare online

Accesul in vederea efectuarii comenzilor ii este permis oricarui utilizator/cumparator din Romania si tarile Uniunii Europene unde putem expedia produsele noastre. In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site, inclusiv imagini, grafice, descrieri etc, nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Dupa 10 - 14 zile de la achizitie, cumparatorului i se va solicita inscrierea unei recenzii legata de bunul sau serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de cumparator in comanda. Aceasta solicitare nu implica nicio obligatie din partea cumparatorului.

5. Exonerare de raspundere

Kronia City SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la Catbox.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Catbox.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Informatiile incluse pe Catbox.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta.

In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta vanzatorului la adresa [email protected], pentru a putea fi luate masurile legale necesare. Catbox.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabil pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.

6. Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului Catbox.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu Catbox.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. Catbox.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.

7. Inregistrarea ca utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul Catbox.ro, utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Catbox.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

8. Pretul

Pretul final platit de client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site. Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului Catbox.ro sunt exprimate in Lei, iar pretul afisat pe site este pretul final de achizitie, avand toate taxele incluse.

9. Comanda

Pentru a efectua o comanda, utilizatorul trebuie sa seteze detaliile preferate de comanda (unde sa fie livrata, modalitatea de expediere si modalitatea de plata) in contul de utilizator, iar aceste setari vor fi retinute si folosite pentru fiecare comanda. Aceste setari pot fi modificate oricand. De asemenea aceste date pot fi inscrise la efectuarea unei comenzi fara crearea unui cont in site, prin utilizarea optiunii “Continua fara cont”

Prin finalizarea comenzii, clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (comanda intarziata, transmisa gresit etc). Catbox.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii comenzii vor cadea in sarcina clientului.

Prin finalizarea comenzii, clientul se declara de acord ca un reprezentant Catbox.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a comenzii. E-mail-ul primit imediat dupa apasarea butonului “Plasare comanda” este doar o confirmare automata de primire a solicitarii de comanda din partea clientului. Contractul de achizitie pentru produsele selectate nu este incheiat complet pana cand nu vom trimite un e-mail care va anunta ca produsele au fost expediate.) Catbox.ro poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • - esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 • - neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului / a tranzactiei;
 • - date incomplete sau incorecte ale clientului;
 • - activitatea clientului poate produce daune site-ului Catbox.ro /partenerilor;
 • - livrari consecutive esuate;
 • - alte motive obiective: in cazul in care clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

  Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Catbox.ro nu poate fi raspunzatoar de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

  In anumite situatii si pentru motive justificate, Catbox.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. In aceste situatii Catbox.ro va anunta clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata. Contractul se considera incheiat intre client si Catbox.ro in momentul primirii de catre client de la Catbox.ro, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a comenzii. In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre client nu poate fi livrat de catre Catbox.ro, ne obligam sa informam clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul clientului contravaloarea bunului si/sau serviciului, in termen de maximum 14 zile de la data la care Catbox.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

10. Drepturile de proprietate intelectuala

Continutul site-ului Catbox.ro incluzand dar nelimitandu-se la imagini, texte, elemente de grafica web, continut grafic al produselor, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea Kronia City SRL si este aparat de legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul proprietarului a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Catbox.ro si logo-ul Catbox.ro sunt marci inregistrate OSIM. Kronia City SRL poate oferi utilizatorului/clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului Catbox.ro. Utilizarea pe Catbox.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Catbox.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului. Clientului / utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Catbox.ro, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Catbox.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al Catbox.ro.

Orice continut la care clientul / utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Catbox.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Catbox.ro cu referire la acel continut.

Niciun continut transmis catre client, utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Catbox.ro si/sau al angajatului/prepusului Catbox.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

11. Politica de retur si Dreptul de retragere

Informatiile referitoare la dreptul de retragere, parte a acestui contract se gasesc in sectiunea “Despre comenzi si productie -> Modificare sau anulare comanda -> Politica de retur. Dreptul de retragere” Gasiti aceast sectiune aici: www.catbox.ro/catbox-despre-comenzi-si-productie

12. Confidentialitate

Catbox.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/client/utilizator cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. Catbox.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

13. Comunicari comerciale

Cumparatorul/utilizatorul/clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat vanzatorului pentru comunicarile comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

 • - prin modificarea setarilor din contul personal la sectiunea Newsletter
 • - prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in comunicarile comerciale primite de la vanzator
 • - prin contactarea vanzatorului

In urma achizitionarii unui bun sau serviciu, vanzatorul va transmite cumparatorului / utilizatorului comunicari comerciale cu privire la comanda, datele comenzii si stadiul acestora.

14. Facturare - plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Vanzatorul va emite catre client o factura pentru produsele si serviciile livrate, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Optiunile de plata disponibile sunt urmatoarele: 

 • - plata cu cardul online prin furnizorul nostru Netopia Mobilpay
 • - plata ramburs la curier
 • - plata cu Ordin de Plata bancar

Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii exclusiv in format electronic, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de cumparator in contul sau. Pentru o corecta emitere a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si declara in mod corect si complet datele necesare emiterii acesteia prin completarea tuturor campurilor aferente comenzii. Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in comanda. Datele cardului de plata ale utilizatorului/ cumparatorului nu sunt accesibile Catbox.ro si nici nu vor fi stocate de catre de Catbox.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate utilizatorul/cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor. Pentru motive de securitate a tranzactiilor utilizatorul/cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

15. Livrarea bunurilor si returnarea lor

Informatii complete despre livrare precum si informatiile referitoare la procedura de returnare a produselor, parte a acestui contract, se gasesc in rubrica "Livrare si retur - Urmarire comanda" pe care o gasiti aici: www.catbox.ro/catbox-livrare-si-retur

16. Campaniile promotionale - Utilizare - vouchere/coduri promotionale

Informatii complete despre campaniile promotionale precum si despre utilizarea voucherelor si codurilor promotionale, parte a acestui contract, se gasesc in sectiunea “Despre comenzi si productie -> Campanii promotionale -> Conditii de utilizare vouchere si cupoane de rducere” pe care o gasiti aici: www.catbox.ro/catbox-despre-comenzi-si-productie

17. Garantii

Primirea intacta a comenzii este garantata de catre curier. In cazul in care acesta nu ajunge intacta, Catbox.ro se obliga sa livreze un nou produs, ca cel mentionat in comanda. Toate bunurile comercializate de catre Catbox.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. Toate bunurile comercializate de catre Catbox.ro sunt conforme cu legislatia Romaniei si a Uniunii Europene si nu pun in pericol viata, sanatatea si securitatea muncii si nu produc impact negativ asupra mediului. De asemenea folosim cea mai mare parte a materiei prime din surse regenerabile si responsabile din punct de vedere ecologic si reciclam toate resturile de materie prima rezultate din productie. Spre exemplu, hartia folosita in productie este hartie certificata FSC, pentru ca ne place sa stam la umba copacilor :)

18. Transferul proprietatii bunurilor

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in conditiile din comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

19. Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora. Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul/cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul / utilizatorul / cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic termenele si conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a aite-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabili clientilor / utilizatorilor/ cumparatorilor de la momentul afisarii in site. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site versiunea modificata a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui document.

20. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Informatiile referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, parte a acestui contract, se gasesc in sectiunea “Securitate si confidentialitate” Gasiti aceasta sectiune aici: www.catbox.ro/catbox-securitate-si-confidentialitate

21. Folosirea cookie-urilor

Informatiile referitoare la folosirea cookie-urilor, parte a acestui contract, se gasesc in sectiunea “Cookies” Gasiti aceast sectiune aici: www.catbox.ro/catbox-cookies

22. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului Catbox.ro isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri. Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor clientilor Catbox.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor Catbox.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

23. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese. Forta majora va fi probata conform legii.

24. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila si jurisdictia

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre Catbox.ro si clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca pe a carei raza teritoriala se afla sediul SC Kronia City SRL.

25. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.